De vv Harkstede neemt een belangrijke plaats in binnen het verenigingsleven van Harkstede-Scharmer e.o. Zonder er eigenlijk bij stil te staan worden er binnen de vereniging contacten gemaakt die vaak ook een vervolg krijgen in je privé-leven. Belangrijk is dat je naast je dagelijkse beslommeringen een ontspanningsplek hebt waar je je zowel in fysiek opzicht als in verbaal opzicht kunt uitleven. De voetbalvereniging is dan ook een plek waar je de sociale contacten kunt uitbouwen en relaties kunt leggen voor het verdere leven.

In het dorp wordt vaak gesproken over de vereniging en met name over de prestaties van het eerst team. Het eerste elftal is vaak het paradepaardje van een vereniging, maar ook de andere elftallen maken deel uit van de vereniging. En waar ik dan met name aan denk zijn de jeugdleden. Voor deze leden zullen we met zijn allen zorgen moeten dragen dat zij tot in lengte van jaren kunnen blijven voetballen.

 

Vrijwilligers onmisbaar voor Harkstede !

Wat is een amateurvereniging zonder vrijwilligers? Heel veel mensen binnen de vereniging van Harkstede hebben de afgelopen bijna 80 jaren hun steentje belangeloos bijgedragen. Met als resultaat dat door hun inbreng een bloeiende vereniging is opgebouwd. Dankzij de inzet van al deze vrijwilligers uit het heden en verleden heeft Harkstede deze mijlpaal kunnen bereiken.

Vaak staan wij er niet bij stil wat voor een energie deze mensen in een vereniging steken om te zorgen dat alles op rolletjes loopt en een ieder zonder complicaties zijn sport kan beoefenen. Voor de actieve leden is het allemaal zo vanzelfsprekend, maar niets is minder waar!

Harkstede wil bij deze gelegenheid alle vrijwilligers nogmaals bedanken voor de inzet die men voor de vereniging heeft getoond. In de toekomst zal er nog meer gevraagd worden van deze vrijwilligers en zal de zelfwerkzaamheid toenemen (privatisering sportterreinen, clubgebouwen enz.). Dit betekent dat wij als leden van de voetbalvereniging gezamenlijk de schouders eronder moeten zetten om de vereniging die functie te geven die voor ons belangrijk is.

Neem een voorbeeld aan de huidige vrijwilligers, want alleen met vereende kracht kan de toekomst positief tegemoet worden gezien!

 

A.H. Evenhuis (vice-voorzitter)