Afgelopen jaar zijn 5 trainers bij elkaar gaan zitten omdat ze vonden dat er een bepaalde structuur bij de trainingen van de jeugd van vv Harkstede miste. Ze zijn in overleg gegaan met elkaar, jeugdcommissie en bestuur om te kijken of ze een doorlopende leerlijn konden vormgeven.
Door meer aandacht en structuur aan de jeugd te geven hopen we dat we jeugdleden kunnen behouden voor de vereniging.

Er is gekozen voor een logische opbouw zodat er de komende jaren met kleine stappen een goede basis voor de toekomst neergezet kan worden. Dit gaan we doen op basis van het “gelijke kansen”plan  van de KNVB waarbij alle kinderen van alle leeftijden dezelfde basisvaardigheden krijgen op hetzelfde niveau. Per leeftijdscategorie wordt er samen getraind. Tot en met de JO-12 gezamenlijk en vanaf JO-13 tegelijkertijd. Hierdoor ben je als vereniging veel minder afhankelijk van de trainer die voor de groep staat.

De trainingsmethode zal gaan plaatsvinden op basis van de VTON Voetbalmethode, dat is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Trainers, leiders en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Bij het leren voetballen is de individuele speler het uitgangspunt. Zo doorlopen ze met plezier de jeugteams van vv Harkstede.

Op de website van VTON vind je de voorbeelden van wat de methode kan betekenen voor alle spelers, leiders en trainers van de vereniging.
Met alle trainers van komend seizoen is hier inmiddels over gesproken en iedereen staat hier positief tegenover. Aan het begin van het seizoen organiseert VTON een introductieavond om alle trainers en leiders mee te nemen in de mogelijkheden van het platform

Voor vragen, opmerkingen of info is de TC te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Technische Commissie bestaat uit:
Pieter Smit Hoofd TC (contactpersoon JC, Coordinatoren en Bestuur)
Bert Landman en Ben Knollema - Bovenbouw
Gerben van Wakeren en Bas Bentem - Onderbouw