Het mobiele wedstrijdformulier (mDWF) wordt gebruikt voor alle competitie- en bekerwedstrijden vanaf de JO12 en MO12. Het “oude” DWF is niet meer beschikbaar. Ook het senioren 7 tegen 7 voetbal geeft de uitslag door via de Wedstrijdzaken app. Voor Onder 8 t/m Onder 11 is er geen verandering. Geen gebruik mDWF, maar de uitslag invoeren via Sportlink Club

De gebruikers van de Wedstrijdzaken app kunnen alleen registreren en inloggen met het e-mailadres dat vastligt in onze ledenadministratie.

De teamindeling wordt verwerkt in de Bondsteams-administratie in Sportlink Club.
Dat is de basis voor het invullen van het formulier. Per team wordt ook de de trainer-coach en de teammanager in het bondsteam gezet.

De teammanager heeft in de Wedstrijdzaken app de extra mogelijkheid om de fotootjes voor de digitale spelerspassen van zijn teamleden aan te passen.
Alle spelende leden moeten ervoor zorgen om tijdig een goede foto aan te leveren. Bestaande foto’s kunnen vervangen worden tot 1 november.

De Wedstrijdzaken app wordt, net als andere apps, zo nu en dan ge-update.
In de week van 21 augustus komt er weer een update. Deze update zal o.a. functies bevatten voor de controle op het spelregelbewijs, de controle op de trainerslicentie, het invullen van tijdstraffen en het kunnen delen van de pdf wedstrijdformulier. Allemaal bekende functies in het “oude DWF”, die nu ook terugkomen in het mDWF.

Zaterdag 26 augustus is de nieuwe voetbal.nl app online gegaan. Deze nieuwe app ziet er compleet anders uit en kent veel nieuwe opties. Erg handig is dat je met één account kan inloggen in zowel de Wedstrijdzaken app als de nieuwe voetbal.nl app.

Beide apps zijn in principe aanvullend op elkaar en bedienen deels verschillende doelgroepen. De voetbal.nl app is voor elke voetballiefhebber, leden en niet-leden van een voetbalvereniging, die programma’s, uitslagen en standen van hun favoriete teams wil zien. De Wedstrijdzaken app is in eerste instantie bestemd voor de leden die een rol spelen bij het invullen van de wedstrijdformulieren. Niet elke speler hoeft deze app dus in gebruik te nemen.

De KNVB en Sportlink helpen je natuurlijk graag. Ga naar http://www.knvb.nl/mdwf om alle veel gestelde vragen, handleidingen en instructievideo’s te raadplegen. Ook word je ingelicht door onze club dmv voorlichtingsavond.  Op KNVB Assist vind je ook de contactmogelijkheden mocht je er toch niet uitkomen.

Zorg ervoor dat de vereniging de juiste e-mailadressen in de ledenadministratie kan invoeren, anders kun je niet inloggen bij de apps. Medewerkers van Sportlink (de Servicedesk) zijn niet bevoegd om ledengegevens te wijzigen. Mocht zich toch een situatie voordoen waarin met spoed een e-mailadres gewijzigd moet worden en de vereniging is daar op dat moment niet toe in staat, dan heeft Sportlink Services mandaat gekregen om een wijziging door te voeren. Uiteraard alleen op verzoek van het betreffende lid en na vaststelling van zijn/haar identiteit.

Nieuwe voetbal.nl app en website is online!

Afgelopen week heeft de KNVB een grote update uitgevoerd aan de voetbal.nl website en app.

Als voetballer betekent dit dat je inloggegevens gekoppeld zijn aan je team, wil je team informatie, standen en je wedstrijdprogramma zien dan dient je inlog-emailadres dezelfde te zijn als bij vv Harkstede in Sportlink staat.

Alle leiders (teammanagers) en/of traininer-coaches gaan in het nieuwe seizoen gebruik maken van het Mobiele Digitale Wedstrijd Formulier (mDWF), welke in de app Wedstrijdzaken zit. Om teamleiders en trainers toegang te geven tot deze app moeten het persoonlijke account gekoppeld worden aan het juiste e-mailadres. Indien leiders en trainers niet kunnen inloggen dien ze met de secretaris Albert Koers contact op te nemen via mail, bellen of app om de juiste gegevens door te geven.

De nieuwe Voetbal.nl app en de Wedstrijdzaken app zijn in de Google en Apple app-stores te downloaden.

(27-08-2017)