Inleiding

Het blijkt steeds lastiger om scheidsrechters te strikken voor het fluiten van wedstrijden. Vooral op de zaterdag is het niet eenvoudig om voor de inmiddels 18 jeugdteams wekelijks scheidsrechters te regelen. Vanuit de jeugdcommissie is een initiatief gestart om jeugdleden vanuit de oudere jeugdteams (A, B en C) te enthousiasmeren om scheidsrechter te worden voor de kleinste jeugd (D3 zevental, E-, F- en M-Pupillen).
Met dit initiatief kan de groep scheidsrechters worden uitgebreid en lossen we het scheidsrechterstekort op. Inmiddels zijn een aantal van onze jeugdleden begonnen met een verkorte interne scheidsrechtersopleiding (door Cees Hoek) en fluiten zij gemiddeld twee keer per maand een wedstrijd. Om deze groep (en andere jeugdleden) te stimuleren hebben we vanuit de jeugdcommissie het voorstel deze jonge scheidsrechters te belonen met een representatieve scheidsrechtersuitrusting.

We willen de nieuwe jeugdscheidsrechters uit de eigen jeugd een uitrusting in bruikleen geven,
het blijft dus eigendom van vv Harkstede!

Een scheidsrechtersuitrusting bestaat uit:

• Een zwarte windbreaker met daarop vv Harkstede Jeugdscheidsrechter
  • Een zwarte polyester polo met daarop vv Harkstede Jeugdscheidsrechter
  • Een scheidsrechtersfluit
  • Een zwart broekje
  • Eens paar zwarte kousen

We vragen van de jeugdscheidsrechters het volgende terug:

• Hij/zij neemt deel aan de scheidsrechters informatie/evaluatie avonden.
  • Hij/zij is gedurende het hele seizoen beschikbaar om wedstrijden te fluiten en fluit minimaal 2 wedstrijden per maand
  • Hij/zij is zuinig op de verstrekte materialen en de uitrusting wordt bij eventueel stoppen ingeleverd.

De Scheidsrechtercoördinator jeugd coördineert in- en uitgave van de uitrusting. Hij heeft het beste zicht op de nieuwe groep en de frequentie van het fluiten. Hij zal hiervoor een contract opstellen en zal dit met de iedere jeugdscheidsrechter individueel afstemmen.
De kosten om deze nieuwe groep van de uitrusting te voorzien is maximaal 500 euro (+ 50 euro p.p.) We willen dit graag financieren uit de opbrengsten van de voetbalplaatjesactie van Coop Bekkema.

Scheidsrechtersuitrusting

Een scheidsrechtersuitrusting bestaat uit:

1. Een shirt,
  2. Een broek,
  3. Paar kousen,
  4. Een fluit,
  5. Gele en rode kaart

Informatie over het gebruik van de scheidsrechtersuitrusting:

• Een scheidsrechter krijgt een scheidsrechtersuitrusting 3 jaar in bruikleen. Na 3 jaar komt de uitrusting in het bezit van de scheidsrechter.
  • Om recht te hebben op een scheidsrechtersuitrusting commiteert een scheidsrechter zich minimaal aan 1 jaar fluiten, gemiddeld 2 keer per maand;
  • We werken met een vast budget per scheidsrechter. Dit budget wordt vastgesteld op €100,- per 3 jaar;
  • Een scheidsrechter is niet verplicht een scheidsrechtersuitrusting via de vereniging af te nemen. Hij mag ook op eigen initiatief een uitrusting aanschaffen. Bij zelf aanschaffen kunnen de gemaakte kosten niet bij de vereniging worden gedeclareerd;
  • Uitgifte scheidsrechterskleding en bewaken van termijn en budget wordt gecoördineerd door de kledingcoördinator (Willem Bakker) m.u.v. de nieuwe jeugdscheidsrechters uit de eigen jeugd (dit gaat via de scheidsrechtercoördinator jeugd);
  • De kleding wordt aangeschaft en uitgegeven door de kledingcoördinator. De scheidsrechter geeft maat, voorkeur etc. op bij de kledingcoördinator.
  • De kledingcoördinator overlegt met het bestuur over wie wel of niet in aanmerking komt voor een scheidsrechtersuitrusting