U kunt ze gewoon niet missen. Iedere 3e woensdag van de maand rijden er 3 grote gele oudpapierwagens van Virol door Harkstede, Scharmer en Lageland. En achterop die vrachtwagens staan de vrijwilligers van verschillende verenigingen uit onze dorpen. Lees meer voor het schema van 2016!

Per maand halen zij gemiddeld ruim 20 ton aan papier en karton op. Het geld dat met het ophalen van het papier wordt verdiend, is voor de deelnemende verenigingen die het geld op hun beurt weer gebruiken om met name de jeugdactiviteiten extra te promoten.

Tot en met 2009 was muziekvereniging Voorwaarts verantwoordelijk voor het ophalen van het oud papier. Daarna is dit overgenomen door de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede die op haar beurt samenwerking met andere verenigingen heeft gezocht.
Financieel is het aantrekkelijk om oud papier op te halen, temeer omdat de Gemeente Slochteren een garantiebedrag van 45 euro per ton garandeert. Daarnaast is het aantal kilo's natuurlijk minstens zo belangrijk. En daar schort het de laatste tijd een beetje aan. In 2012 is er 8% minder papier opgehaald dan in 2011. De vrijwilligers zijn iedere keer super gemotiveerd en er is voor hen niets mooier dan om aan het einde van de avond met een volle wagen terug te komen.
Er wordt dit jaar 3 keer (telkens de 3e woensdag van de maand) oud-papier opgehaald door de jeugdafdeling volgens onderstaand rooster. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de jeugd van vv Harkstede.
Er wordt per keer een team gevraagd om 2 of 3 personen te leveren. Hiervoor is een rooster gemaak!

Help ons mee!
Spaar alle papier en karton en zet dit stevig verpakt op de 3e woensdag van de maand aan
één kant van de weg op de aangewezen plaatsen. Wij starten onze routes om 18.00 uur, maar rijden niet
altijd dezelfde volgorde.
Wanneer je 18+ bent en fysiek gezond, dan ben je al gekwalificeerd. Vele handen maken ook in dit geval licht werk.
Help ook mee als vrijwilliger!

Contactpersoon:
Michiel Kuizenga
telefoonnummer 06-109 690 70

De onderstaande organisaties danken u voor het doneren van uw papier:

• Vereniging Dorpsbelangen Harkstede

15-nov    2     1 1 2 6
20-dec       2 1 2 1 6

Wist-u-datje
Wist u dat oud papier en karton in Nederland veruit de belangrijkste grondstof is voor nieuw papier en karton?
De vezels waar nieuw papier en karton van wordt gemaakt, bestaan gemiddeld uit 75% oud papier en
soms wel uit bijna 100%! Door hergebruik van oud papier en karton hoeven we minder gebruik te maken
van hout en voorkomen we een grote hoeveelheid afval.