Terugblik jeugd najaarscompetitie en programma zaaltraining!

De 1e helft van de competitie is alweer voorbij. Bijna alle wedstrijden zijn gespeeld en op een goede manier verlopen. Erg blij zijn we met het kampioensschap van JO15-2 en JO10-1.
Het is op zaterdag een plezier om op ons sportpark te zijn, het is gezellig druk met altijd een enthousiaste en sportieve sfeer.
Wat opvalt is het gedrag van onze jeugdleden. Behalve dat we niet met tuchtzaken via de KNVB werden geconfronteerd (meestal bij rode of gele kaarten) heeft iedereen de intentie om rekening
te houden met de tegenstander en gedraagt zich fatsoenlijk.
Misschien dat na de winterstop enkele teams in een zwaardere of lichtere competitie uitkomen. Hierbij zijn we afhankelijk van de indeling van de KNVB.

Ook de trainingen verlopen over het algemeen goed. Jammer genoeg zijn we geconfronteerd
met een aantal trainers die door onvoorziene omstandigheden minder actief kunnen zijn.
In de meeste gevallen hebben we dit kunnen opvangen, maar voor bepaalde teams zijn we nog
druk opzoek naar vervanging of aanvulling. Als er ouders of andere leden zijn, die het leuk lijkt
een team te trainen, kunnen deze zich melden bij de JC leden.

Zaaltraining en -toernooien
Na de kerstvakantie gaan we voor de jongste teams (t/m JO12) beginnen met de zaaltraining
in de Borgstee (1x in de week) In principe vervalt de veldtraining.
Alleen als de weersomstandigheden zodanig zijn (zacht winterweer), kan een trainer/leider
besluiten ook 1x te gaan trainen op het veld. Dit is niet in de plaats van de geplande zaaltraining.
De zaaltrainingen zijn in ieder geval t/m week 8 (18-22 februari)
De oudere jeugd (vanaf JO13) blijft op het veld trainen. Bij langdurige winterse omstandigheden
kunnen leiders/trainers op zoek gaan naar zaalactiviteiten. Hiervoor is een beperkt budget.

Het leuk is om ook wedstrijden te spelen in de zaal kunnen alle spelers van jeugdteams zich aanmelden voor
onze onderlinge zaalvoetbaltoernooien. Meer informatie hierover volgt nog.

Programma zaalvoetbaltoornooien:

 • Zaterdag 12 januari voor MO15,17 en JO12, 13, 15 en 17
 • Zaterdag 2 februari voor JO7, 8, 9, 10 en 11
 • Zondag 10 maart voor alle jeugdteams

Programma zaaltraining vanaf 7 januari:

Team Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag
JO9-1 16:00 -17:00      
JO10-1 17:00 -18:00      
JO9-2   16:00 -17:00    
JO9-3   17:00 -18:00    
JO7     16:15 - 17:15  
JO12-1     18:00 - 19:00  
JO8-1       16:30 - 17:30
JO11-1/JO11-2       17:30 - 18:30

 

De Jeugdcommissie wenst iedereen goede feestdagen!

Foto's Pubquiz!

De winnaar van de pubquiz is het team: "1 bonk bier", van harte gefeliciteerd!!

Team van de Week: Harkstede JO11-1!

Team van de week JO11-1
Doelstelling 1e seizoenshelft gehaald! We zijn in de najaarscompetitie geëindigd in het linker rijtje op de vijfde plek.
Zelfs boven verwachting nog even meegestreden voor Europees voetbal! Klein smetje was de vroege uitschakeling in de beker, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een hele mooie competitiestart hadden we een aantal lastige wedstrijden maar iedere week werden we een beetje beter. Datgene waarop wordt getraind door trainers Arend en Robin zien we terug in de wedstrijden.
We zijn een team geworden en dat stralen we uit.
Hieronder heel in het kort samengevat de wedstrijdverslagen die coach Kees iedere week toestuurt, en van iedere speler wat hem het meest is bijgebleven van de afgelopen wedstrijden. We hebben een mooie eerste seizoenshelft gehad en we gaan er weer volop tegenaan na de winterstop!

Tot dan!
Groet, spelers en begeleiding JO11-1

 Wedstrijdverslagen

 • Lycurgus-Harkstede 2-6: Een supermooie uitslag en klasse start van de competitie. We speelden allemaal goed en creëerden kansen door de ruimtes goed te benutten. Verdediging stond goed op lijn en onzekeeper was top.
 • Harkstede-SGV 3-4: Iedereen goed gespeeld, jammer dat we wedstrijd niet naar onze hand konden zetten. Het spel biedt perspectief voor de rest van de competitie.
 • Harkstede-Middelstum 1-4: Middelstum was maatje te groot. Paar goede kansen die niet werden benut hadden ons dichter bij gelijkspel kunnen brengen. We moeten positief naar elkaar blijven in het veld en kop derveur voor de volgende pot.
 • Engelbert-Harkstede 5-3: In de herfstzon onder de rook van de stad de streekderby van de lage landen. Kranig geweerd tegen de koploper, 5-3 verloren, maar een gelijkspel was zeker verdiend geweest.
 • GEO-Harkstede 5-4: Zinderende wedstrijd op kustgras van Garmerwolde. Teruggekomen van 3-0 achterstand naar 3-4 voorsprong, maar laatste 10 minuten waren we moe, speelden minder goed vanuit de positie en gaven ruimte weg. We incasseerden nog 2 tegengoals.
 • Harkstede-Amicitia 2-1: Oh oh wat zorgden de jongens voor een spanning en sensatie bij supporters en coaches langs de zijlijn. Na een zinderend duel met 3 punten terug naar de warme kleedkamer. Er werd goed vanuit posities gespeeld en we waren enthousiast, iets scherper nog voor de goal en dan winnen we met grotere cijfers.
 • Appingedam-Harkstede 2-7: Regenachtige zaterdag op kunstgras bij Appingedam. Een pittige wedstrijd waar Myron na harde tackle met blessure van het veld moest. Uiteindelijk wel met 2-7 gewonnen, met opgeheven hoofd naar volgende wedstrijd.
 • Harkstede-Omlandia 3-0: Met mooi voetbal en goedstaande verdedigingslinie werd in de koude ochtendzon de overwinning binnengehaald. We gaven geen ruimte weg waardoor we zelf makkelijker konden voetballen.
 • Noordwolde-Harkstede: 2-6. Fantastische overwinning. Niet van de kaart laten brengen door mist en kou en drie punten in de tas mee naar huis.
 • Harkstede-Noordpool: 4-1. Hoor de wind waait door de bomen, Noordpool mocht onze kant opkomen. Een weergaloze wedstrijd, sint en piet namen hiervoor ook even de tijd. Na 0-1 achter wisten we het tij te keren en de achterlinies dicht te smeren. Resultaat 4-1 winst, supermooie overwinning op z’n minst.

 

Mooiste moment(en)
Sander: De leukste wedstrijd van dit seizoen was voor mij tegen Amicitia. Omdat het een spannende wedstrijd was. En het was in de avond, weer eens wat anders. Het was spannend omdat er twee ballen net langs de paal gingen. En Jarick schoot op het einde op de lat. Het was ook leuk omdat ik als keeper heel wat ballen tegen hield. De eindstand was 2-1 gewonnen, dus deze leuke wedstrijd was ook een goeie wedstrijd!

Fabian: Kort samengevat was het afgelopen seizoen gewoon heel gezellig.De leukste momenten vind ik dat we de laatste vijf wedstrijden hebben gewonnen. Dat we happy zijn met de box in de kleedkamer waar we ‘We are thechampions’, ‘het Wilhelmus’ en ‘Het is stil aan de overkant luisteren’. Eigenlijk was het hele seizoen leuk en mooi dat Kees en Willem ons begeleiden en Arend en Robin ons leuke trainingen geven. Mooiste doelpunt was in Noordwolde. Jarick gaf een goede voorzet vanaf de zijlijn en die werd ingekopt. Iets minder mooi was de blessure die Myron opliep in de wedstrijd tegen Appingedam.

Janto: Afgelopen seizoen ging heel goed. Het leukste om mee te maken vond ik hoe we steeds beter op elkaar ingespeeld raken.

Giedo:Ik vind het leukste dat we steeds leuker met elkaar om hebben leren gaan.Ik vind dat we nu wel echt een team zijn, we spelen goed over en leren van elkaar.

Laurens: Na twee jaar gevoetbald te hebben bij vvHaren ben ik dit jaar gaan voetballen bij vvHarkstede. Ik vind het erg leuk hier en we worden steeds beter. Ik vind het vooral leuk dat ik nu ook af en toe voorin mag spelen. En kansen krijg om te scoren. Jammer dat het nu winterstop is, van mij mag voetbal het hele jaar door gaan!

Myron:Ik vind het mooiste dat we als team naar elkaar toe groeien en steeds beter als team gaan voetballen en dat je in de wedstrijden nu terug kunt zien dat we het positiespel veel oefenen in de training.

Niels: Ik vind het een leuk team. Mooi is samen een doelpunt vieren en de gezelligheid na de wedstrijd in de kleedkamer. Mijn mooiste moment: 2 weken geleden de vrije trap tegen Noordwolde, volgens sommigen als Lasse Schone.

Milan: Ik speel dit jaar voor het eerst bij vvHarkstede. Ik heb afgelopen winter een stormachtige transfer vanuit Groningen gemaakt naar deze mooie club. Ik vind het heel leuk in mijn team. In de kleedkamer na de wedstrijd hebben we vaak muziek en zingen (als we gewonnen hebben....): ‘Het is stil aan de overkant’. En ik ben superblij met mijn positie als mid-mid.

Jarick: Ik vond het mooi dat ik vanuit een hoekschop een doelpunt maakte en als tweede dat we als team heel sportief met elkaar zijn geweest. Vooral in de wedstrijd waar Myron hard werd getackeld bleven wij sportief en echt als team samen.

Harkstede JO15-2 najaarskampioen 2018!

Zaterdag 8 december heeft Harkstede JO15-2 met 13-0 gewonnen van Wildervank JO15-5G!
Door deze monsterscore zijn ze najaarskampioen geworden!
Hartelijk gefeliciteerd toppers met deze knappe prestatie!

Fc Groningen - Heracles Kaartenactie 19 januari 2019

Bezoek met je team een wedstrijd van FC Groningen! 

Wil je met je team of met een groep een leuke activiteit ondernemen?
Zaterdag 19 januari (aanvang 20.45 uur) speelt FC Groningen een belangrijke wedstrijd.
Voor deze wedstrijd kunnen alle leden van vv Harkstede tegen een gereduceerd tarief
van €10,- een kaartje kopen. Aan het eind van het seizoen gaat van elk verkocht kaartje €1,-
terug naar onze clubkas.

Zaterdag 19 januari 2019: 
Fc Groningen - Heracles
Aanvang om 20:45 uur


Bestelproces:

 • Leden en betrokkenen van vv Harkstede kunnen zelf eenvoudig kaarten bestellen via:
  http://kaartverkoop.fcgroningen.nl/vv-harkstede
 • vv Harkstede clubcode is: BBD76I
 • Registreer of log in
 • Kaarten kosten EUR 10.- per kaart indien er is gekozen voor een vak waar EUR 18,- bij staat.
 • Het juiste bedrag wordt later in het bestelproces aangepast.
 • Betaling met iDEAL.
 • Kaart(en) worden toegestuurd per eticket of per post.
 • Klik Hier voor de voorwaarden...


Problemen bij het bestellen, dan contact opnemen met:

Albert Koers:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 050-404 28 03     06-361 812 67

Volgende kaartenactie:

FC Groningen – Excelsior (zaterdag 6 april, aanvang 18.30 uur)

vv Harkstede sjaal te koop!

vv Harkstede heeft nu een eigen clubsjaal, te koop voor €10,- in de kantine!!

Voetbalmeiden gezocht voor Harkstede MO17!

We zijn op zoek naar enthousiaste sportieve meiden die ons gezellige team komen versterken!
Lijkt het jou leuk om een balletje mee te trappen en ben je tussen de 15-17 jaar?
Train een keertje vrijblijvend mee met MO17 op dinsdag en donderdag van 19:00 -20:00 uur!

Contact en info bij:
Michel de Boer: 06-27883461

(27-10-2018)

Wervingsactie: Vrijwilligers Gezocht!

Doe jij al iets voor onze club?

Wil je misschien eens een wedstrijd fluiten, grensrechter zijn, oud papier ophalen of
helpen schoonmaken? Neem dan contact met ons op!

We zoeken vrijwilligers voor:

Albert Koers 0636181267 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Yvonne Grimme 0651919885 yDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

end faq

volgende wedstrijd:

10-02-2019 14:00
 
Harkstede - Eenrum

Hoofdsponsors

 

Webshop Sportmaat

 

 

 

 

 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Van Harte Gefeliciteerd!

Ruben Timmerman (15)
sling.gif

Er zijn 55 gasten online